REZERVIRAJ SADA

Kontakt:
Pon-Pet: 08-16:00 |Sub: | Ned: |

TAGS

Doživljaj Dalmacije kroz  njenu tradiciju

 

Rana jesen u  Dalmaciji je sunčana  i topla, savršena za boravak u prirodi. Tradicionalno je to vrijeme kad u Dalmaciji svi žive berbu maslina.

Jeste  li se vi već okušali  u tradicionalnoj berbi maslina? SOLIVA DANI  u Solarisu osmišljeni su upravo za vas ako želite doživjeti ovu izvornu dalmatinsku priču!

Cijelo iskustvo berbe maslina je zanimljivo i obogaćuje. To je aktivnost u kojoj svaki posjetitelj može brati masline, uživati ​​u tradicionalnim ručku, kušati najbolja domaća jela i napraviti vlastito ulje u uljari našeg Dalmatinskog Etno Sela. Maslinik u Solarisu broji preko 2000  stabala, a tijekom berbe potičemo zdrav stil života i prehrane.

Obiteljski ručak po pravoj dalmatinskoj recepturi posebno je iskustvo za naše drage goste. U Dalmatinskom Etno Selu probat ćete lokalne specijalitete poput teletine ispod peke, zasladiti se fritulama,  a pripremili smo i ukusne sezonske slastice  od maslina –  tortu s maslinovim uljem i sladoled od maslina.

Maslina je važna i za ljepotu. Ima hranjiv i ljekovit učinak na kožu, zato smo se pobrinuli da naši gosti imaju priliku uživati u posebnim Wellness tretmanima s maslinovim uljem posebno osmišljenima za ovu prigodu. Opustite se i pomladite u okruženju koje nadahnjuje.

Pridružite nam se jer je iskustvo berbe zabavan način za naučiti mnogo o tradiciji i običajima. Nama u Solarisu berba maslina je važna domaća priča koju želimo prenijeti djeci, stoga smo na Soliva danima 2015. uključili najmlađe u tradiciju našeg kraja. Proveli su zabavne dane na otvorenom uz druženje, crtanje i pjesmu.

Školarci iz OŠ Matije Gupca iz Zagreba kroz jutro su obrali stoljetne masline u Solarisu, uz bogatu marendu, a potom su zajedno s našim domaćinima u Selu napravili vlastito mlado maslinovo ulje i kušali ga s toplim kruhom iz kamina našeg pekara.

Ravnateljica Linda Zelić bila je zadivljena: „Dva savršena sunčana dana i doživljaj Dalmacije kroz tradiciju sve su nas oduševili.“

Običaje su iz prve ruke doživjeli i školarci iz Katoličke osnovne škole u Šibeniku. U Dalmatinskom Etno Selu su doznali kako mlinar žito pretvara u brašno, a odmah zatim pekar je umijesio i za njih ispekao  domaći kruh.  Domaćica im je u uljari objasnila kako se od maslina dobiva ulje. Zaigrali su se pored vrta punog zelenila, a zatim su crtali motive Sela uz potok.

Soliva dane posjetili su i mališani iz vrtića „Sunce“ iz Brodarice koji su pripremili recitaciju o stablu masline. Posebno ih je oduševio Solarko, naša omiljena maskota.

Soliva dani su bez sumnje posebno iskustvo koje ćete poželjeti doživjeti opet. Pozivamo vas da uživate u pravoj dalmatinskoj priči, čarobnom krajoliku i berbi maslina. Ne propustite ovaj poseban doživljaj o kojem svi pričaju s veseljem. Provjerite sve SOLIVA DANI mogućnosti i odaberite personaliziran program koji u potpunosti odgovara vašim željama i potrebama. Želimo vam prekrasno vrijeme, nove doživljaje, te odličan provod na Soliva danima 2016.