REZERVIRAJ SADA

Kontakt:
Pon-Pet: 08-16:00 |Sub: | Ned: |

sunacanje_na_plazi

TAGS

Ljeto nam je svakim danom sve bliže. Vrijeme je da pripremite kožu za neometano uživanje u sunčevim zrakama. Zakoračite u ljeto njegovani i spremni uz nekoliko savjeta. Pružite svojoj koži ono što joj treba izvana i iznutra, tako da meka i glatka dočeka visoke ljetne temperature.

 

Pravilna prehrana

Priprema kože za izlaganje suncu počinje pravilnom prehranom. Savjetuje se konzumacija namirnica bogatih prirodnim antioksidantom beta-karotenom kojeg možete naći u crvenom i narančastom voću i povrću poput mrkve, rajčice, marelice ili dinje. Za optimalnu zaštitu uvrstite ove namirnice u prehranu nekoliko tjedana prije izlaganja jakom suncu. U slučaju da ste već došli na odmor u Solaris  preporučamo da probate domaće uzgojene rajčice iz našeg vlastitog vrta u Dalmatinskom selu i na taj način dobijete potrebnu dnevnu dozu beta karotena.

 

Zaštitne kreme

Zaštitite kožu od štetnih UV zračenja korištenjem krema s visokim UV faktorom. Potrebno ih je nanijeti na kožu 20 minuta prije izlaganja suncu, te često obnavljati. Kvalitetne zaštitne kreme za sunčanje možete pronaći u svim suvenirnicama na plaži u Solarisu. Zaštitnim sredstvom treba namazati sve izložene dijelove tijela. I uz kremu za sunčanje s visokim faktorom ljeti između 10-16h preporučuje se ostati u hladu, prekriti tijelo laganom odjećom, uz obvezno nošenje šešira i sunčanih naočala.

 

Depilacija

Razne metode depilacije mogu uzrokovati mikrooštećenja. U Solaris Wellness & Spa centru možete prepustite depilaciju stručnim rukama raših educiranih terapeuta i tako osigurajte najbolju zaštitu kože. Nakon depilacije voskom svakako napravite piling kože.

 

Piling

Piling tijela je vrlo učinkovit način postizanja glatke i zategnute kože. Uklanja odumrle stanice, čisti pore i potiče proces obnove kože. Koristite sitni piling za nježnu kožu lica i vrata, a krupni za tvrđe dijelove kože poput koljena i laktova.  Piling je dio brojnih tretmana lica i tijela u Wellness & Spa centru Solaris.

 

Hidratacija

Kožu treba dobro hidratizirati i nahraniti kremama i losionima, a preporuča se i nanošenje termalne vode više puta dnevno posebice ako imate osjetljivu kožu. Izuzetno je važna i hidratacija iznutra. Potrebno je piti dovoljnu količinu vode i tako osigurati zaštitnu ulogu kože i osvježiti njen izgled.

 

Sunčanje i kupanje su pred nama. Nahranite i obnovite kožu za ljeto i uživanje u morskim radostima.Pružite sve što joj je potrebno da biste uživali u suncu i na  kraju odmora imali lijepu preplanulu put, ali i zdravu blistavu kožu!