REZERVIRAJ SADA

Kontakt:
Pon-Pet: 08-16:00 |Sub: | Ned: |

Kruh naš svagdašnji!

prosinac 1st, 2014

TAGS

Iako je kruh od prapovijesnih vremena u svim svjetskim kuhinjama okosnica prehrane, u Solarisu ima status delicije. Priprema se prema recepturi staroj 150 godina, a cijeli proces može se uživo pratiti, no tek kad se pridruži odabranome jelu prava gozba može početi.

Kruh je namirnica duboko ukorijenjena u našu tradiciju. Pripravljamo ga i blagujemo od davnina, a u današnje vrijeme postao je podjednako i delicija i luksuz. Potrošač danas ima nevjerojatno širok izbor kad je riječ o kruhu, ali i dalje vrijedi jedna istina: domaći je kruh uvijek nešto posve drukčije!
Tako je i u Solarisu. Kod nas je dalmatinski kruh specijalitet koji se mora probati. Po recepturi staroj stotinu i pedeset godina pripravljaju ga otac Jozo i sin Robert. Oni se tradicionalno obiteljski bave pekarstvom i već su godinama dio seoske idile u Solarisu.

Ove smo godine kruhu poklonili još pažnje i ljubavi otvaranjem nove pekarnice. Ona se nalazi u središtu našega Dalmatinskog etno-sela jer je najvažnije da gostima na stol pristigne svjež i topao kruh. Sve počinje mljevenjem pšenice u vodenici, a dobiveno brašno odmah se prosijava, pakira u vreće i šalje u pekarnicu. Tamo se kruh mijesi i peče u autentičnoj kamenoj peći. Domaći je kruh toliko tražen da skladište jednostavno nije potrebno! Dakako, gosti mogu pratiti cijeli proces pripreme i pečenja kruha. Nikakvo čudo da je jednostavno neodoljiv!