REZERVIRAJ SADA

Kontakt:
Pon-Pet: 08-16:00 |Sub: | Ned: |

Istražite Šibenik!

travanj 21st, 2016

TAGS

Stižu topli dani i sve Vas mami na putovanje? Planirate li posjetiti jug hrvatske i Dalmaciju predlažemo da Šibenik stavite na popis mjesta koja morate vidjeti. Šibenik je grad zanimljive povijesti, ali i suvremenih atrakcija koje privlače sve više putnika. Stare ulice, bute, crkvice i brojni detalji gradske jezgre  otkrivaju priču koja je počela u 11. st., a moderna senzacija kojom se možete pohvaliti prijateljima nakon šetnje gradom je da ste bili na setu serije Game of Thrones. Naime, brojne scene iz 4. i 5. sezone popularne Igre prijestolja snimane su upravo u Šibeniku. Pozivamo Vas da krenete istraživati njegove znamenitosti.

Spustite se do rive za prvu jutarnju kavu nakon koje ćete biti spremni za otkrivanje grada. Predlažemo da krenete u šetnju uskim ulicama stare gradske jezgre. Šibenik ima dobro očuvanu jezgru, ima ukupno 24 crkve, te 4 tvrđave. Nedavno je obnovljena tvrđava Barone koja je od siječnja 2016 otvorena za posjetitelje, a svakako preporučamo šetnju i do tvrđave sv. Mihovila. Doživjet ćete neponovljiv pogled na grad i zaljev u kojem je smješten.

explore2

Katedrala sv. Jakova je simbol Šibenika uvršten na popis UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Gradnja duga preko 100 godina započela je u 15. st. u gotičkom, a završena u 16. st. u renesansnom stilu. Jedna od najzanimljivijih značajki katedrale je na vanjskoj strani, gdje je u nizu isklesane 74 glave od kojih je 71 ljudska, a tri su lavlje. Smatra se da ljudski portreti predstavljaju građane Šibenika iz 15.stoljeća

Osvježenje nakon otkrivanja povijesne jezgre možete pronaći na gradskoj plaži Banj. Šibenik do prije nekoliko godina uopće nije imao plažu u centru grada, a sad je Banj postao mjesto gdje možete uživati u šetnji, kavi i rekreaciji. Ukoliko ste u potrazi za tematskim plažama otiđite nekoliko kilometara izvan grada do Solarisa gdje se nalazi popularna pješčana plaža White beach koja je dobila više nagrada za čistoću mora uključujući White flag.  Na Bijeloj plaži možete uživati u morskim radostima, igrama na plaži ili se odmarati na ležaljkama upijajući sunce.

Želite li provesti dan pun zabave i smijeha posjetite Aquapark u  Solarisu.  Vodena pustolovina je zabavna svima, a savršena je za najmlađe jer postoji posebno osmišljena kids zona s prilagođenim plitkim bazenima  i manjim toboganima! Ukoliko želite početi lagano krenite od Lijene rijeke gdje se lagano spuštate na kolutovima , a za malo više uzbuđenja dođite do  Velike bačve koja izlijeva preko 1000l vode svakih nekoliko minuta na veselje svih koji se zateknu ispod.

explore5

Svakako posjetite  i  Dalmatinsko Etno Selo u Solarisu  gdje uvijek vlada topla domaća atmosfera. U tajne starih zanata rado će vas uputiti tradicionalno odjeveni domaćini u zaista posebnom ambijentu kod starog mlina gdje je stoljetnim kućicama udahnut novi život  gdje se druži i blaguje. Preporučamo da probate specijalitet kuće: teletinu ili hobotnicu ispod peke.

explore6

Prirodne atrakcije koje morate vidjeti kad ste na odmoru u Dalmaciju su  nacionalni parkovi Krka i Kornati. Nalaze se u neposrednoj blizini Šibenika i do njih je lako doći.  Krka koja je svega 20 minuta vožnje udaljena od Šibenika broji 7 slapova, među kojima i najpoznatiji Skradinski buk – ujedno najveći sedreni slap u Europi. Jeste li znali da je hidroelektrana na Krki puštena u pogon davne 1895. kao druga na svijetu, svega 2 dana nakon prve na slapovima Niagare?

explore7

Kornate nazivaju rajem za nautičare. Ukoliko ste smješteni na kopnu predlažemo Vam  jednodnevni izlet do Kornata i otkrijte brojne otoke, hridi i poznate klifove na zapadnoj strani pojedinih otoka. More oko Kornata poznato je po nevjerojatnoj nijansi modre.

Ukoliko poželite još malo odmoriti u prirodi podalje od gradske vreve posjetite šetnicu kroz kanal sv. Ante koja je postala novo omiljeno okupljalište Šibenčana. Fantastičan pogled na cijeli grad Šibenik pruža se velikim dijelom staze i s nekoliko vidikovaca. Na odlasku iz Šibenika ne propustite se zaustaviti na šibenskom mostu.  Vidik  je impresivan, a boje su predivne u bilo koje doba dana.

Iskoristite svoje slobodno vrijeme na najbolji način –  doživite ljepotu Šibenika i atrakcije u Dalmaciji koje će vas osvojiti neponovljivim šarmom. Klima je ugodna tijekom cijele godine, a sad kad stižu dugi, topli i sunčani dani pravo je vrijeme za planiranje putovanja.

Posjetite Šibenik i okolicu, zasigurno će vas oduševiti toliko da ćete se poželjeti vratiti.