REZERVIRAJ SADA

Kontakt:
Pon-Pet: 08-16:00 |Sub: | Ned: |

Dalamtinsko_etno_selo

Bakina sezonska kuhinja

veljača 27th, 2015

TAGS

Svi se sjećamo djetinjstva i običaja  vremena kad je sva hrana bila iz našeg podneblja ili čak iz vlastitog vrta. Jelo se što nam je pružio vlastiti rad i vrt. Regija nam pruža najzdravije i najkvalitetnije namirnice. Bakina sezonska kuhinja danas je oživljena  u Dalmatinskom etno selu. Stvorili smo svijet za vas u kojem čuvamo našu tradiciju i običaje. Otkrijte atraktivnu životnu priču punu druženja i zajedničkog blagovanja kakvo pamtite iz djetinjstva.

Domaćica sela bavi se svim poslovima koje su radile naše bake.U kamenom ambijentu dalmatinskog sela čuva i prikazuje brojne stare običaje. Sama obrađuje vrt, i u njemu uzgojeno voće i povrće pred vama priprema za zimnicu. Kuha isključivo sezonsko povrće iz vlastitog  vrta. Baka svakodnevno za vas peče domaći kruh i pogače. Pravi fritule i kroštule, šećeri bademe, radi marmelade, šalšu, suši smokve i mirodije, kiseli paprike i kapule, pravi brudet, peče masline, radi pletenice od kapule i luka. Svakako probajte delicije od prirodnih i sezonskih namirnica. Orahnjača i makovnjača koje će zasladiti dan zasigurno će vam  biti po ukusu. Tako će vam bakina sezonska kuhinja mirisima i okusima približiti čari nekih prošlih vremena.

Graphic7

Domaćin sela baš poput naših djedova svojim rukama i  trudom u našem  selu obrađuje zemlju. Melje brašno za kruh u našem mlinu, a gosti okupljeni oko peći s njim mogu praviti i kušati rakiju.  U Dalmaciji je nezaobilazno kušanje vina. Uz našu lozu domaćin također priprema grožđe, te pravi vino. Zadatak mu je i sušenje pršuta, pancete i drugih mesnih delikatesa. Ribu obavezno suši na suncu, te potom soli. Nikako ne propustite svjedočiti pravljenju jela ispod peke koje naprosto morate kušati.

Graphic8

Bakina sezonska kuhinja približava jednostavan način života, toplinu i povezanost. Vrijeme kad se zajednički pripremalo jelo i obiteljski blagovalo uz ognjište. Odmaknite se od stresa svakodnevnog života u svijet pun druženja i prirode uz pravi dalmatinski osjećaj. Posjetitelji će moći isprobati sve proizvode koje naprave naši  domaćini i kupiti ih u našem Dalmatinskom Etno selu.

Graphic9

 

Pozivamo vas da nas posjetite. Dođite i uživajte svim čulima.